2009-10-16

Den "vanliga" människan

Ja, enligt Göran Hägglund så finns visst "den vanliga människan". Han myntade uttrycket innan jag hann outa min blogg, som i tanken riktade sig just till honom/henne. Men efter debatten som blev kändes det inte så aktuellt att benämna det som en blogg för alla vanliga.
Hur som, den jag ser framför mig är en småbarnsförälder, i en mindre stad eller ort, som vill ha snygga och bra kläder - kanske att det krävs i jobbet - men som inte riktigt har tiden att fixa med sin garderob.
Känner du igen dig hoppas jag att du hör av dig! Skönt med fredag!

2009-10-15

Bra online vintage

En sajt med kalasbra sökfunktioner, och ett bra urval.
www.got2get.se De har både kläder, skor, accessoarer och inredning.

2009-10-14

Nytt uppdrag! Kille, lång och smal

Ska bli kul att stajla en kille för en gång skull. Blir ju mest att jag hjälper tjejkompisar på shoppingrundan. Hoppas att han inte tycker att det blir en gör-om-mig-feeling av resultatet.
Tanken med att ha mig som personal e-shopper är framförallt en hjälp på traven, spara lite tid och få handfasta tips på vad som kan funka för kroppsformen. Så före och efter bilder blir det inga. Inte just nu i alla fall!

1 månad kvar till Jimmy Choo!


14 november lanseras resultatet av H&Ms samarbete med Jimmy Choo. Nedräkningen kan börja!
Och snart landar även Sonia Rykiels exklusiva underklädesplagg och accessoarer i butik. 5 december är det dags, och till våren fortsätter samarbetet med en klädlinje för kvinnor och flickor. Mums!

2009-10-13

Att bygga en garderob - 5 enkla knep

För att få en garderob som funkar till vardags och fest, när kanske både tid och budget är begränsad kan man behöva ett eller annat handfast tips.
Här är mina 5 bästa komma-igång-knep för att minimera känslan av "jag har INGET att ta på mig!"

1. Ordning och reda - kanske inte det roligaste, men att förvara dina plagg/skor/accessoarer på ett överskådligt sätt är bra både för stajling och för sakernas livslängd.
2. Ettårsregeln - har du inte använt en tröja på drygt ett år är sannolikheten inte stor att du kommer att göra det inom överskådlig framtid heller. Lägg i förrådet eller skänk till en loppis eller polare.
3. Favvis plaggen - lägg ut dina favoriter framför dig. Finns det gemensamma nämnare, och då menar jag inte typ fem svarta eller vita snarlika tröjor/blusar/skjortor. Utan kika på de lite mer udda plaggen och tänk igenom varför du gillar just dessa. Är det en speciell färg du gillar, eller kanske en viss passform?
4. Mixa och matcha - ofta den svaga länken. När du shoppar nästa gång, tänk på de där favvis plaggen. Hur funkar de tillsammans? Behöver de kompletteras? Bind gärna ihop med en färg, se bara upp så att den färgen inte helt tar över. Titta även på vilka typer av plagg du har och vilka situationer de funkar i. Målet är att få upplevelsen av att ha shoppat något nytt när du egentligen bara ha gjort en ny kombination.
5. Planera - stå inte och prova igenom hela garderoben 5 min innan festen eller jobbet börjar. Och shoppa inte utan att ha kollat vad du har i garderoben först!

2009-10-12

En favoritbutik för accessoarer, alla prislägen

Har du inte kikat på www.accessora.se än, har du verkligen något att se fram emot. Butiken har ett grymt bra utbud på smycken, väskor, smink mm. Kanske en butik att hinta om inför julshoppingen.
Här är några armband som man bara inte kan motstå.

Superskön tröja, pippi-stajl


Jumperfabriken gör den här sköna tröjan i 100% bomull. Finns att köpa på www.nelly.com för 1 099 kr

Brrrrrr!

Nu börjar det. Mörkt och kallt...Gäller verkligen att hitta de där små grejerna i livet som gör att våren inte känns allt för långt bort. Tänd en massa levande ljus till vardagsmiddagen! Ut och andas frisk luft (även om det regnar ute). Eller gosa ner dig i soffan med en film eller bok och en varm kofta. Varför inte med lite färg som den här Imitz koftan från Folkart för 2 250 kr!

2009-10-11

Paljetter, paljetter, paljetter!


Satsa på en festjacka som piffar till vilka kläder som helst. Eller ett par leggins, som på bilden med paljettrevär. Kika också på Ida Sjösteds finfina klänningar med multifärgade paljetter på livet.