2009-11-27

Kommentarer på modebloggar??!!

Jag kollar av en del svenska modebloggar, även om jag inte kan påstå att jag verkligen fastnat för någon hittills. Visst kan det vara lite kul att kolla in vad Klingen har på sig en helt vanlig måndag (att gissa på högklackat är inte direkt en högoddsare). Men det som verkligen är tok-roligt är att läsa alla kommentarer som trillar in! Det är helt sjukt hur bloggläsare bara vräker ur sig superlativ om bloggaren alternativt bara måste ha samma kläder/skor alternativt redan har exakt samma kläder på sig!! Så om inte för annat får man genom kommentarer en känsla för vad som händer där ute i bloggosfären, vad som är viktigt och vilka ideal som hissas. Känner mig faktiskt lite främmande för det hela konstigt nog...

2009-11-26

Som en drog...Blocket och Tradera....

Det började när jag väntade mitt andra barn och i samband med flytt. Började både kränga och köpa som en tok på Blocket framförallt. Och man kan lätt säga att jag har fastnat. Just nu letar jag mig fördärvad efter plagg som kan ersätta de jag blev bestulen på när bilen stod parkerad med packning i! Klänningen hade jag inte ens använt, min favvis kavaj/jacka och en fin fin clutch från en 2nd hand butik i NY. Det låter nog som att det var nyligen men faktum är att det nu är mer än 2 år sen. Sjukt att jag fortfarande kan tänka på de här grejerna, det är ju trots allt bara kläder!
Nog. Jag hoppas på att dyka på nått av plaggen i alla fall. Om inte annat så är det en bra ursäkt för att toksurfa på Blocket och Tradera.

2009-11-25

Spännande designersamarbete på Indiska


Nästa år kommer nämligen Jade Jagger, ja, Mick Jaggers dotter, att börja arbeta med klädkedjan Indiska. Hon är modellen som blev smyckedesigner med rock-bohemisk-stil och nu sen ett par år tillbaka jobbar hon även med konfektion.
Personligen tycker jag att hon känns väldigt rätt för Indiska, även om hon är långt från helylle folklore-stilen. Tänk Ibiza och mycket hud - JJ in a nut shell! Ska bli enormt spännande att se vad samarbetet kan leda till.

2009-11-24

Fri frakt inför stundande julshopping

Har du inte testat innan så passa på nu när flera webbshoppar lockar med fri frakt (en del behöver du handla för ett visst belopp för att det ska kicka in som t ex på happysocks.se).
Utan någon minimigräns är bl a:
selvage.se - Lagom, Carin W och Fifth av
stellakei.com - Fornarina, Bzr och Baglady
kii.se - Diana Orving, Dr Denim och Red Collar Project
karltex.se - Junk de Luxe, Sessùn och Acne

2009-11-23

Lila

Jag är uppvuxen med en mamma som älskar lila, och då menar jag verkligen ä l s k a r! I skolan brukade eleverna kalla henne för "Tant Lila" med all respekt, och jag tror att vi alla någonstans önskade att vi också hade en favoritfärg och vågade leva den fullt ut. Det skulle framförallt göra shoppingen enklare och snabbare.
Just färgen lila andas för mig lite 70-tal och revolution och fastän mamma påstår att jag måste ha drömt det, så har jag ett starkt minne av att mamma berättat för mig att hon var tvungen att ha en lapp med sig hemifrån för att få ha lila på sig i skolan! Detta var förvisso ett bra tag sen, men ändå. Färger kan verkligen väcka känslor.
Vem passar då i lila (förutom min mamma)?
Om man utgår från den klassiska indelningen i årstider, så är det framförallt sommar och vinter, sk kalla, som funkar i blåa toner. Hudtypen för dessa två är ljusa med blå undertoner alt olivfärgad. Men allra bäst är att testa, testa och testa.