2010-04-30

Favorit i repris!

För allt i världen, missa inte dokumentären i 5 delar om modehuset Chanel. Du kan kolla in första avsnittet på svtplay.se.
Det är helt fantastiskt att se t ex kvinnan som skapar banden till Chanel-jackan, i en vävstol som hon har uppfunnit själv!
Njut av allt fantastiskt hantverk, spetsar, broderier, pärlor mmm

2010-04-29

Veckans bästa: 17 "Glassiga färger"

1. Vändbar jacka från Turquoise lite lagom etno/romantisk. Du hittar den på folkmalmo.se för 2 495 kr.2. Lite flamingos är aldrig fel. Påminner om tapeten här hemma ;)
Fever på sivletto.com för 799 kr.3. Skön strandklänning Twist & Tango, storebyme.se för 600 kr.

2010-04-27

Inspiration i "mags-land"

Hyllorna är sprängfyllda av massvis med vårinspiration! Och numera finns det många bra modemagasin även för killar. Ett svenskt exempel är King om man vill ha ett lite bredare innehåll. GQ och Esquire är exempel på namnkunniga utländska tidningar.
På tjejsidan kan jag också varmt rekommendera att kika på olika internationella varianter av t ex ELLE, Vogue och Marie Claire. En personlig favorit är amerikanska
Harper's BazaarÄr du sugen på att bara testa ett par nummer finns det en sida som heter tidningskungen.se, kanske inte det bredaste utbudet på marknaden men är väl värd att kika på. Här kan du dessutom enkelt hitta vilka tidningar som just nu har en bra premie inbakad i priset!