2009-10-24

Bekväm OCH snygg?!


En hel dress, "hm...", tänker nog de flesta. Lite sund skepsis i alla fall för oss som inte har en pojkatigt smal kropp, med former som snarare försvinner helt i ett plagg som är ganska konturlöst. Men samtidigt är det allra viktigaste att känna sig bekväm i det man har på sig. Så när jag dök på den här dressen för 399 kr från Ichi/Nelly.com blev jag helt såld! Den ser hur skön ut som helst och är dessutom kalasfin med paljetter på överdelen.

2009-10-23

Lite färg i höstmörkret

(Bild från modette.se)
Hade på mig ett par turkosa strumbyxor igår. I övrigt gick det mesta i svart. Tyckte det var en kul färgklick, men när jag frågade min åttaåriga dotter så skakade hon skeptiskt på huvudet. Hon brukar säga "mamma, du passar jättebra i svart och grått!". I de stunderna tänker jag att mitt nyårslöfte ska vara; ett färgglatt plagg för varje svart som jag införskaffar. Men det är väl rätt uppenbart att jag har svårt för att hålla det löftet.
2010 lovar jag att bättra mig! Färg påverkar faktiskt humöret mer än vad man kan tro.

2009-10-22

Byxan, the revival!

Äntligen tycker jag, trots att jag i grunden är en jeans-tjej. Men en snygg byxa kommer man långt med, och höstens modeller är roliga med mycket vidd i benen eller tvärtom; smala med dragkedja vid foten. Kolla in DNs tips om byxor. Den vida lite ballongaktiga modellen funkar för både lång och kort, men tänk på vilken sorts sko du har till. En snygg herr-inspirerad lågsko funkar nog allra bäst på långa ben, medan de korta får satsa på en högklackad stövlett.

En "kurvig" Kate Moss


Modellen Kate Moss är lika med en smal och pojkaktig kropp. Men appropå att lura ögat, kika på hennes outfit på bilden. En generös skjortklänning, i tunt vitt tyg och ett mörkare skärp i midjan, ger henne former både upptill och nedtill!

Att lura ögat

Tänkte på synvillor när jag gick bakom en tjej med jeans, där sömmarna på fickorna var väldigt markanta. Vet själv hur fickornas placering och sömmar är avgörande för om jeansen sitter snyggt eller inte, och det har ju egentligen ingenting med den faktiska passformen att göra! Det är mer av en illusion. Och när du letar efter plagg som ska förstora eller förminska, är det självklart viktigt att tänka på hur mönster och detaljer på plagget faktiskt kan lura ögat.

Ett kul exempel är Müeller Lyers villa, vilket av strecken är längst?

2009-10-21

Uppdrag - syrran!

Träffade syrran här om dagen. Hon visade upp nyinköpta jeans efter den rakare modell som jag hade tipsat henne om. De satt perfekt på henne och hon själv var mycket nöjd! Så kul att det blev bra och att hon kände sig bekväm med att överge den avsmalnande modellen.

2009-10-20

Zadig & Voltaire

Underbart fransk-franskt märke. Mycket kashmir! Enkla linjer, fina detaljer och en del tryck, som dock kanske inte faller alla i smaken. Men material och kvalitéer är supersköna! Besök butik i Paris eller e-shoppen.

2009-10-19

Shoppingtips, man 30 år, lång och smal

 
Posted by Picasa

Lång och smal, som sagt det mesta funkar. Men om man vill se lite mer byggd ut tänk på: inte för raka modeller på överkroppen. Gärna lager på lager. Fickor eller andra detaljer. Stora sjalar och inte för smala slipsar. Byxor kan vikas upp om du vill korta benen. Annars gör en detalj att det händer lite på benen och att de inte upplevs så långa.