2009-11-21

Hockeybröderna Lundqvist modellar för Brothers

Ja det är inget nytt att låta kändisar modella och det känns inte helt konstigt att Brothers nu plockar fram bröderna Lundqvist. Förra året lät de Mats Sundin fronta. Henrik har sen tidigare ett uttalat modeintresse och korades bl a till årets Bäst klädde man av King som även har varit inblandad i framtagandet av Brothers feststass - smokingen! Materialet är sammet med lila foder, och är ett säkert kort i festsammanhang. Tänk på att allt fluffigt material, sammet, manchester mm bygger på kroppen.

2009-11-19

Trench i alla lägen

Läste på gp.se om en sajt som hyllar trenchcoaten: www.artofthetrench.com. Det är klädmärket Burberry som ligger bakom, och de har anlitat fotografer och modebloggare för att fånga den vanliga människan i trenchcoat. Det blir en fantastisk palett som verkligen visar bredden och hur tidlöst detta plagg är!
Och du behöver inte köpa en äkta Burberry utan det finns mängder med snygga trenchcoats till rimliga priser.
Säsongen är väl inte riktigt rätt just nu, men det kommer ju alltid en vår och några märken som brukar göra snygga och klassiska trenchcoats är bl a:
Best/La Redoute, brukar finnas i 2 längder
Filippa K, herr och dam
A.P.C. herr och dam
Vila
H&M

Men det kostar ju inget att njuta av Christopher Baileys skapelser för Burberry.


2 495 euro på net-a-porter.com

2009-11-18

Att webbshoppar skyltar med plagg som de inte har

...verkar tyvärr vara mer regel än undantag. I alla fall de shoppar som använder sig av klädmärkets egna promotionbilder. Fast nu när jag skriver detta kommer jag ihåg min jakt efter zebramönstrad klänning på H&M som fanns på skyltar i flertalet butiker, men som inte verkade finnas till försäljning. Så det händer ju även i verkliga livet så att säga.
Hur som helst så blir det platt fall i de lägena. Och på något sätt upplever jag det mer irriterande på nätet. Har ingen logisk förklaring, men det är kanske så att varje bild med kläder/skor på genererar ett klick-sug så att plagget kan hamna i varukorgen?!

Jimmy Choo/H&M leftovers för oss vanliga dödliga


Snygg och klassisk skinnjacka för 2 499 kr


Grymma pjucks rena fyndet för 1 299 kr


Lite annorlunda plånbok för 199 kr


Partyväska för 799 kr

2009-11-17

Byxor som alternativ till jeansen


Morotsmodellen passar bra för både stora och små rumpor. Men har du korta ben så gör en hängande modell att de upplevs ännu kortare. Matcha då gärna med klacksko.
Byxan är i 100% bomull och du hittar den på wardrobe.se för 900 kr

2009-11-16

Finns det lika mycket bra herrkläder som damkläder?

Tja, det beror nog på vem du frågar och hur stor plånbok man har.
Men ofta tycker jag att jag som tjej kan fynda en massa moderiktiga plagg till överkomliga priser på t ex Zara, Topshop och H&M. Och när jag kollar på de resp kedjornas herravdelningar så ser det faktiskt ganska tunt ut. Tur är det väl då att killar enligt undersökningar handlar på ett lite annat sätt; sällan, gärna kvalitet och det är ok att det kostar lite!
Nå väl, jag tror nog att detta är en rätt grov generalisering. Men det finns massvis med fantastiskt vackra och roliga svenska herrmärken. Our legacy, Whyred, Acne , Hope, Filippa K, Red Collar Project m fl. På skosidan finns t ex Gram och Rokin. Alla finns representerade online och de flesta har egna e-shoppar så det är bara att surfa runt och bli inspirerad av ett ofta starkt, grafiskt och cleant formspråk.

2009-11-15

Butikvinnare på Habits modegala 2009

Det är visserligen de verkliga butikerna som vinner, men jag kikade snabbt på om de hade webbshoppar och de två nedan hade detta men inte Årets herrbutik "Wårdhs".
Årets nykomling "Kocksgatan 17" - Snygg, bra navigering, bra produktbilder
Årets dambutik "Kardborren" - Helt ok, men det är uppenbart att de satsar mest på butiken. Produktbilderna gör inte alltid produkterna rättvisa...