2009-11-05

Stylisten Rachel Zoe i Elle

Kändisstylisten Rachel Zoe som bl a jobbar med Kate Hudson, Cameron Diaz och Anne Hathaway, intervjuades i svenska Elle här om sistens och hon säger en rackarns bra grej "våga klä dig i mode!". Det finns mängder med prisvärda trendplagg i butiker som t ex Zara, Topshop och H&M, och livet är för kort för att inte testa de där markerade axlarna igen, breda skärpet, klackar i alla höjder, smala slipsen eller jeans i alla dess färger.
Tänk på att mode är kul och ingen absolut vetenskap! Nä, nu ska jag iväg på Syjunta.

Förbered knoppen för snöfall!

Nå väl, kanske inte än på ett tag. Men en mössa eller annan huvudbeklädnad är snart behövlig ändå. Det är ju rätt mycket av kroppsvärmen som går ut genom huvudet och det finns SÅ många fina hattar, mössor, kepsar och baskrar i butikerna.
En del har svårt för att hitta en modell som funkar. Generellt vad gäller mössor är ju att en rund och bullig stil gör huvudet runt och bulligt. Och en tunn och tajt gör huvudet mindre. Vill betona att detta är extremt generella regler, eftersom jag tycker att huvudbonads-stajling skiljer sig något från övriga kroppen. Det är mer som med solglasögon - man måste prova sig genom par efter par tills man hittar älsklingsmössa.
Min gamla trotjänare är en lite pälsig "lång" grålila mössa från Paul & Friends. Inköpt för massvis med år sen på NK i Stockholm. Den börjar bli lite nött, men jag kan inte överge den! 8åringen gillar inte färgen, och är oftast helt emot mössa även vid minusgrader!! Suck! Vad hade mina päron för argument?!


2009-11-04

Min kompis Jenny vill bli e-stajlad!

Så kul att hugga in i ett nytt uppdrag. Och hennes kroppstyp är helt annorlunda från syrrans. Jag har redan planer för hur hennes shoppinglista ska se ut! Återkommer med resultatet.

2009-11-03

Fashion, riktigt bra!

Nu har jag kollat in första avsnittet av Fashion. Jag gillade det, men hade önskat mer bilder utanför visningarna, lita gatumode, och inte så upphackat. Men jag kommer garanterat se det igen! Synd att svt inte har en bättre sida för programmet, hade inte tackat nej till lite NY vintage-shoppingtips.

2009-11-02

Fniss!


Ja, jag vet att det är barnsligt, men kan ändå inte låta bli att dra på smilbanden när det här märket dyker upp: "Fitflop"
Hur som helst, de verkar ursköna, och de går snart att köpa på net-a-porter.com

Ellos och La Redoute

Två STORA e-shoppar som jag inte pratat så mycket om, och det är just pga storheten som de inte kommit på tal. Det trådlösa hemma har helt enkelt inte mäktat med att jag surfar runt på dessa sidor. Men efter att ha bitit i det sura äpplet och tagit fram nätverkskabeln igen, så gick det utmärkt. Hm, eller så beror det på att jag använde min gamla dator...nå väl, jag gillar både La Redoute och ellos. De har stora outlet-avdelningar, och ofta olika rabatter. På ellos kan du även hitta modekedjan Zaras inrednings kollektion ZARA HOME! Genrellt tycker jag att killutbudet är snäppet bättre på La Redoute, men den som söker...


Romantisk höghalsad blus från Twist & Tango/ellos.se för 699 kr


Svarta tajta jeans från Miss Sixty/laredoute.se från 804 kr


Om du inte räds ett litet tryck är den här skjortan kanon, med vävda ränder från laredoute.se från 329 kr


Klassisk ullrock på laredoute.se från 1 799 kr


En personlig favorit är den figursydda tweedkavajen från laredoute.se, finns i 3 färger; grått, svart och midnattsblått från 649 kr

2009-11-01

Appropå koftmani...


...så dök jag på den här supersköna storkoftan från Ra-re/brandgarden.se för 1 899 kr. En grovstickad kofta/tröja passar perfekt för dig med nätt överkropp. Tänk på att en lång kofta/tröja med "tyngd" gör dig kortare.

Julen närmar sig med stormsteg och därmed även REAN

Ja, det är alltid i valet och kvalet som man står där med julklappen i ena handen och klappkassan i den andra. Logiskt vet man ju att man får mer för pengarna direkt efter kl 00.00 på julafton, samtidigt är det ju alltid kul att ge bort något annat än ett presentkort. Fast jag är oerhört rationell vad gäller klappar och presenter samtidigt som jag är löjligt förtjust i att bli överraskad. Svårt. Men jag tror ändå att en god idé är att köpa något litet som t ex strumpor från Happy Socks, bling bling från H&M eller en god bok och matcha detta med presentkort.
Finns faktiskt att köpa även i vissa e-butiker!