2009-10-30

Skor, skor, skor

Måste erkänna, jag är en sko-o-holic. Det kan inte hjälpas men det finns en djupare mening med ett par gobitar, inte enbart att bära dem, utan det är en tjusning att bara titta på dom! Jag vet, det är lite sjukligt. Här är ett urval av höstens bästa. Ska du bara köpa ett par i höst skulle jag rekommendera en känga. Finns många fina snörade för både dam och herr,

1. Whyred.se 3 700 kr
2. jlindeberg.com 3 299 kr
3. Bayicon/sivletto.se 400 kr
4. Cheap Monday/sivletto.se 300 kr
5. Minimarket/scoutthestore.se 1 995 kr
6. Pour/bubbleroom.se 2 499 kr
7. Acne/bubbleroom.se 3 495 kr
8. Opening Ceremony/tresbienshop.net 261 euro
9. A.P.C./tresbienshop.net 209 euro
10.Rules by Mary/nelly.com 1 199 kr
11.Sneaky Steve/nelly.com 899 kr
12.Paul Smith/nelly.com 1 799 kr
13.Tretorn/111vox.com 1 295 kr
14.Shoe Shi Bar/111vox.com 1 495 kr

Nytt favvis märke?!


En av mina främsta inspirationssidor inom shopping är den underbara net-a-porter! Här hittar du allt från casual märken som Acne och Converse till Vivienne Westwood och Stella McCartney. Rekommenderar starkt att gå med i deras nyhetsbrev. Det var så jag fick upp ögonen för det brittiska preppy/chic märket Aubin & Wills. Funkar även om man inte ska ut på rävjakt eller hämta barn på internatskolan!

Finns även en lika grym herr-linje, men inte på net-a-porter utan på aubinandwills.com som fraktar för 20 pund med DHL.

2009-10-29

Nytt försök med modeprogram på SVT

Vet inte om ni kommer ihåg, men i början av 2008 sände SVT programmet Velvet, som hade fokus på mode bortom trendspaningar och shopping. Tja, det skulle väl vara ett slags Babel fast om kläder. Jag såg något program och tyckte att det var ok; att de levererade vad de hade lovat. Men eftersom jag själv gillar trender, design, glam och shopping så hoppas jag självklart på att Fashion blir mer av den varan!
Så jag tänker bänka mig framför tvn måndag 2 nov och hålla tummarna för lite glamour.
Läs mer om programmet på gp.se

Halloweensnygg


Om det inte är maskeraddräkten som ska på, tänk fest rent allmänt, kanske åt film noir-hållet. Knivskarpa skärningar och välskräddat. Gärna med någon röd accessoar till!
Själv ska jag fokusera på en pumpa-lykta som jag designar tillsammans med min 8åring.
I collaget:
Kavaj och byxa från Acne 3 595 kr resp 1 595 kr
Kavaj från J.Lindeberg 2 999 kr
Kavaj med clubemblem från Morris/nelly.com 2 999 kr
Svart klänning med bar axel, Motel/Zoovillage.com 522 kr
Svart klänning med långa ärmar Smooph/tintinstyle.se 2 199 ke
Svart ärmlös klänning Fever/sivletto.com 899 kr
Randiga strumpor Happy Socks 70 kr
Randig scarf Whyszeck/urbana.se 300 kr
Örhängen formade som rosor sivletto.com 120 kr
Halsband Syster/tintinsyle.se 950 kr

2009-10-28

Bootcut och empireskuret

Jag hade väldigt mycket bootcut ett tag, men efter att den smala jeansmodellen gjorde entré har jag varit helt såld, kanske snarare pga att jag tröttnade på den förra än att jag faktiskt passar i snortajta byxor. Samma var det med det empireskurna. Det kändes skönt att kunna sitta ner utan att behöva tänka på att magen bildade tjusiga bilringar.
Men faktum är att båda modellerna funkar bra till mycket mer än ovan nämnda.

Bootcut förlänger benet. Modellen passar bl a rund och päronformad kroppstyp och smala raka ben. Jeansen på bilden är Miss Sixty/sidandsally.com för 1 399 kr

Empireskuret är bra om du är bredare upptill än nertill eller har en kurvig kroppstyp.
Toppen finns på hm.com för 99 kr, i svart, lila och grönt

2009-10-27

Koftan, mitt favorit plagg


Min garderob domineras av överdelar och framförallt koftor och linnen. Vet inte varför, men för mig är det ett perfekt plagg. Tror att det är knäppfunktionen som jag gillar, och att den är snygg oavsett om man vill ha den öppen eller stängd.
Men koftan har något av en lagom-stämpel, trots att den finns alla varianter. Grov- eller finstickad. Färglad eller klassisk. Vardag eller fest...Den här underbara lila i lammull finns på mintandvintage.com för 1 599 kr. En kortare lite boxigare modellen funkar bra om du vill få mer volym på överkroppen, och balansera en större nederdel. Och 3kvarts ärm är bra för den raka kroppstypen eftersom den gör att det händer lite.

2009-10-26

Sköna stajlare - Trinny och Susannah

Du har kanske kollat in något av deras tv-program, där de stajlar engelsmän utan krusiduller. De är ofta rakt på sak och vill hitta lösningar som funkar i vardagen. Jag gillar deras stil och ärlighet framförallt. Deras sida är väl inte utseendemässigt något att hänga i julgranen, men de skriver rappt och kul. Ett tips är att läsa artikeln om vilka färger som man passar i. De har delat in det i 3 kategorier Cool & Bright, Warm och Mild Tones. Och för att ta reda på vilken kategori man tillhör ska man t ex tänka sig vilken typ av grått hår man kommer att få ;*)
Läs mer på www.trinnyandsusannah.com

Gatumode

Det finns inget mer inspirerande än att kolla på folk! Särskilt om de har en egen stil. Men aha-upplevelserna är ganska få här i Göteborg. Kan ju hända att det eviga regnandet på tvären har en viss inverkan på klädvalet. Men efter en kväll ute så inser jag hur mörkt inte bara vädret är utan även färgvalen på kläderna. Det är när jag börjar misströsta om både mig själv och klädstilen i det här landet, som det är så otroligt skönt att kolla in bloggen The Satorialist. Njut av spännande, färgsprakande och inspirerande gatumode från New York, Paris och Milano!

2009-10-25

Ny rubrik på min blogg - "Veckans bästa"

Idag har jag kommit på att jag ska lista veckans bästa kläder, skor och/eller accessoarer. Först ut är två supersnygga jackor. Båda två har lite speciella skärningar som gör att de skiljer sig från mängden. Roliga detaljer och skräddad passform gör att de funkar för de flesta kroppstyper. Matcha med grovstickade halsdukar för extra värme.