2010-02-26

Gents, låt er inspireras!

Morris är ett annat svenskt märke som har gått från klarhet till klarhet, men inom herrkonfektion.
Dessa underbara bilder är från kollektionen s/s10 och med alla färger och framförallt färgkombos blir man ju lite lätt lyrisk. Mer färgglatt åt folket! Och JA, färgglatt passar alla kroppar! Men alla färger kanske inte passar alla skin tones.

Morris hittar du bl a på:
zoovillage.com
nelly.com

2010-02-24

Dök precis på den här supersöta plånkan från Odd Molly!


Den här skulle jag lätt kunna tänka mig med smör på! Finns på milkandhoney.se för 799 kr

2010-02-23

Vad är det med Odd Molly som får alla svenskor på fall?

För mig framstår det som lite otippat att märket Odd Molly går från klarhet till klarhet, när man tänker på att det är landet Lagom vi lever i.
Vad är det med all über flickighet och romantik som gör att så många bara älskar märket?
Visst, många modeller är snälla för figuren (empire-skärning) men å andra sidan är det mycket volanger, spetsar och krusiduller, som gör plaggen svårburna. Sen är det ju ofta mer färg på plaggen än en vanlig svensson-julgran får uppleva.

Om jag gillar Odd Molly? Jo, jag älskar färgerna och mönstrena, men jag skulle nog inte känna mig helt bekväm och vuxen i alla detaljer!

Här är några av vårens fina OM plagg, finns bla på charlottegoteborg.se

Sockersött för 1 000 kr


Armé + romantik, 3 400 kr


Mycket av det goda, 1 900 kr

2010-02-21

Ränder för olika kroppar

Det är väl allmänt känt att ränder på tvären gör kroppen bredare och tvärtom om de är på längden. Men det stämmer bara till viss del eftersom det även hänger på hur bred själva randen är. En smalrandig överdel kan ju fungera precis som vilket mönstrat plagg som helst dvs förvilla och därmed dölja!
Ränder är annars det mest populära "mönstret" på de här breddgranderna skulle jag tro. Ett tag var det nästan uteslutande randiga överdelar när jag hängde upp tvätt till mig + man + barn. Jag tror att det är för att randen är lite lagom! Men jag gillar den, även om barn nr 2 fått markant färre PoP-randiga tröjor.