2009-12-16

Tips på sköna julbordskläderSnygg skjorta från Red Collar Project på selvage.se för 699 kr, med kul detalj vid bröstfickan. Drar blickarna dit! Dessutom randig på längden.)Mycket rutigt i vinter, och med diskreta färger funkar den här utmärkt. Cheap monday på fashionisland.se för 475 kr. Som hittat!Alltid välklädd i en kavaj. Knäpp upp den för plats för påfyllning! Från Julian Red 229 euro.Underbar tunika med virkade detaljer. Matcha som på bild med höga stövlar och glansiga tights för en snygg och stilren look. Från Aphrodite5 på missgreta.se för 1 990 kr.

2009-12-15

Kalaskläder som funkar till julbordet

Julbordet är oavsett hur man vrider och vänder på det, ett riktigt rejält mål mat! Det är mat som man blir mätt på och eftersom det är salt så behöver man dricka litervis med öl. Minns en bekant som vägde sig på julaftonsmorron och sen igen innan han gick och la sig. Han hade gått upp 3 kg! Antagligen mest vätska, men ändå.
Hur som helst så är det bekvämt men snyggt som gäller. Oftast är det rätt långa sittningar dessutom, och vem vill då få magknip pga att skärpet sitter för hårt.
Vill du ändå ge intryck av en "slank" figur/outfit så kommer här några tips för både killar och tjejer:
* Mörka färger
* V-ringat
* Lite kraftigare tyger så att det inte korvar sig
* Bra plagg under, t ex ett tajt linne eller t-shirt
* Välskräddat och figursytt
* Accessoarer som drar blickarna till sig: färgglad näsduk i bröstfickan, glittriga örhängen, stora armband osv
* Omlott elle empirekuret
* Tunika med skärp på höften

2009-12-13

PK, recensioner av kungligheternas stassar

Tja, som vanligt är det inga större överrasknigar i kungligheternas klädval, och kanske är det precis så det ska vara. Inte heller är det några skrällar bland de kommentarer som ges i press och media angående Victorias och Madeleines klänningar, utan de beröms för sin smakfullhet och att de lyckas blanda modernt med klassiskt. Hm, själv tycker jag att det inte kan bli mycket tristare och tantigare än hellångt. Däremot är litteraturpristagaren helt underbar, som klippt och skuren ur en Tim Burton film eller något av Roald Dahl!